На мен ми изглежда като че искат да си оставят врата

...
На мен ми изглежда като че искат да си оставят врата
Коментари Харесай

Еманюел Метр: Новият СТАРТ не е мъртъв, но е в изкуствена кома

" На мен ми наподобява като че искат да си оставят врата за връщане към съблюдаване на контракта, а не да го убият внезапно. И почтено казано ми е мъчно да приема логиката им. Дават да се разбере, че считат контракта за по-изгоден за Съединените щати. Но по същия метод, в случай че сте във Вашингтон, ще сте на мнението, че Новият СТАРТ е безукорен, а може би даже облагодетелства малко повече Москва.

 

Затова имам възприятието, че Путин иска да подложи на напън Съединените щати – да покаже, че той е в позицията да взема решение дали договорът ще оцелее или не. Но дали ще продължи да се придържа към договорните ограничавания, както твърди – не можем да знаем на този стадий. "

 

" Нека не забравяме, че никой няма интерес от възобновяване на нуклеарната конкуренция. Различни са упованията кой би изостанал и кой би излязъл с едни гърди напред в кратковременен проект. Путин по политически аргументи – в името на националния авторитет на Русия – обича да се хвали, че тя води в модернизацията. Да, американците започнаха по-късно, само че това беше тъй като техните системи не бяха толкоз архаични като съветските ", каза Еманюел Метр.

 

В интерес на истината в кратковременен проект Русия би имала преимущество във връзка с една или две оръжейни системи. Но няма никакво подозрение, че в средносрочен проект Америка би наваксала без проблеми. Не на последно място, тъй като там преобладаващата настройка, изключително измежду републиканците, е против ограничението на контрола над въоръжаването. Те акцентират като мотив обстоятелството, че за разлика от Студената война, в този момент отсреща е освен Русия, само че и Китай като трети огромен състезател. ", добави тя.

 

" Руското решение за Новия СТАРТ няма директно отношение към възможна приложимост на нуклеарно оръжие. Тя е въпрос на тактика. Но несъмнено се вписва в ескалиращата съветска нуклеарна изразителност. Това обаче няма директно отношение към спора в Украйна.

 

Честно казано, не бих се наела да разкодирам сметките, които си вършат руснаците и какво мислят, че могат да реализират с това. Не съм сигурна дали Съединените щати биха склонили да вършат някакви отстъпки в името на оцеляването на този контракт. В администрацията на Байдън явно има известно отчаяние, само че това не се отнася за Америка по принцип, сподели Метр ".

 

" За страдание китайското управление твърдо отхвърля да взе участие в сходни полемики – нито за обвързващи ограничения, нито просто за стъпки към някакви гаранции за отбягване на нуклеарен спор. Очевидно наближава времето, когато те ще придобият статут на огромни играчи, само че не считам, че в кратковременен проект биха се заели с останалите за каквито и било ограничавания върху арсенала си. ", акцентира Еманюел Метр.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР